View Single Post
Eski 22-09-2015, 08:49   #1256
rlcalikoglu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-11-2014
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi stok Mesajı Göster
Sayın ricalikoglu, her ne kadar sıvı humik asit icin sorsanizda ben nacizane kendi tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim; gecen sene Yalova'daki bahçemize serptigim toz leonarditin etkilerini bugün biberlerin arasındaki yabanı otları temizlerken farkettim. Bahce toprağımız oldukça killi ve yazın sıcaklarda çatlayan bir yapısı var. Bir haftalık yağışlardan sonra Bahce toprağının kabardığını gördüm. Ben 100 m2'lik bir alana deneme amaçlı 25kg toz leonardit kullandım. Ürün ismini hatırlamıyorum fakat aldığım satıcı ithal olduğunu söylemişti.

Sayın meyvelitepe bir kaç sayfa once bir arkadasımızın bahçesi icin 300m2 topraga 300kg tavsiyesinde bulunmuştu. Uzun lafın kısası bayramın 2. Gunü asırı yağış bekleniyor ve bu uygulama icin yağışın cok faydalı olduğunu söyleyebilirim.
Sayın stok, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. benim bahçemde sakarya da. kışa girerken ben de granül leonarditi her ağaca serperek uygulamayı planlıyorum. kış boyunca yağışlarla toprağı bi güzel havalandıracak ve pamuk gibi yapacak kanaatindeyim

rlcalikoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön