View Single Post
Eski 20-09-2015, 20:34   #1253
stok
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rlcalikoglu Mesajı Göster
merhaba, 2014 aralık ayında diktiğim ceviz fidanlarıma hümik asit uygulamak istiyorum. bayram tatilimi bahçede geçireceğimden , bu mevsimde hümik asit uygulamasının bir sakıncası olur mu? birde sözgelimi 100 LT suya ne kadar hümik asit karıştırmak en iyi orandır? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Sayın ricalikoglu, her ne kadar sıvı humik asit icin sorsanizda ben nacizane kendi tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim; gecen sene Yalova'daki bahçemize serptigim toz leonarditin etkilerini bugün biberlerin arasındaki yabanı otları temizlerken farkettim. Bahce toprağımız oldukça killi ve yazın sıcaklarda çatlayan bir yapısı var. Bir haftalık yağışlardan sonra Bahce toprağının kabardığını gördüm. Ben 100 m2'lik bir alana deneme amaçlı 25kg toz leonardit kullandım. Ürün ismini hatırlamıyorum fakat aldığım satıcı ithal olduğunu söylemişti.

Sayın meyvelitepe bir kaç sayfa once bir arkadasımızın bahçesi icin 300m2 topraga 300kg tavsiyesinde bulunmuştu. Uzun lafın kısası bayramın 2. Gunü asırı yağış bekleniyor ve bu uygulama icin yağışın cok faydalı olduğunu söyleyebilirim.

stok Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön