View Single Post
Eski 18-09-2015, 15:30   #39
Mücevher Çalısı
Ağaç Dostu
 
Mücevher Çalısı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Jineop graptopetalum unlu bit saldırısına uğradı. Ev yapımı ilaçlarla ilaçlamak kâr etmemiş ki unlu bitler çoğalmış. Bugün saksısını boşaltınca minik beyaz bitler gazete kâğıdının üzerinde yürümeye başladılar. Tek tek yapraklarını ayıkladım, köklü ana gövdede bir sıra yaprak kaldı, iyice temizleyip köklü kısmı ve yaprakları yeniden diktim. Toprağını da kat kat poşetleyip çöpe gönderdim. Saksıyı kaynar suyla ve çamaşır suyuyla dezenfekte ettim. Az daha beklesem yaşatamadığım bitkilere eklenecekti.

Biraz önce de anne hatırası hoya carnosada unlu bit gördüm. Her iki bitki yakın değildi. İyi bir temizlik ve ilaçlama şart oldu. Üzgünüm.
Benim de bu sene unlu bitle mücadelem ilk Sempervivum'da oldu. Arapsabunlu ilaçlama yaptım düzelmedi sonra sizin graptopetalumda uyguladığınız gibi topraktan çıkarıp tek tek yaprakları temizledim, farklı bir yere aktardım. Sempervivum daha ölmedi ama yerinde sayıyor, düzelmedi de.

Bundan sonra unlu bitleri sırayla; Uyuzotu, Yaprak Güzeli, Bodrum Papatyası, Kına Çiçeği, Zinya ... diye gideceğim pek çok çiçeğimde rastladım. Bu sene moda Unlu Bit, bunu anladım...

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön