View Single Post
Eski 16-09-2015, 11:59   #8
KadirSabahat
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-01-2011
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 51
Konunun üzerinden uzun zaman geçti bu süre zarfında 1 dekarlık bir alanda tekrar arpacık ile soğan üretip eşe dosta dağıttık.

Geçtiğimiz yıl sevgili birnefestoprak özel mesajla tohumdan başbağlayan soğan tohumu gönderebileceğini söylemişti. Sözünü unutmamış taaaa Amerikalardan bir vesile ile soğan tohumlarını göndermiş sağolsun.

Benim düşüncem kendi çiftliğinden elindeki fazla tohumlardan göndereceği yönündeydi ama soğan tohumu üretimi yapmadığı için para ile satın alıp bana göndermiş.

Kendisini külfete soktuğumu düşünüp ödeme yapmak istediğimi söyleyincede ödeme yöntemi olarak forumda bu başlık altında dikiminden hasadına kadar yaptığım işlemleri detaylı olarak paylaşmamı bu şekilde tüm arkadaşlarıda bilgilendirmiş olacağımızı söyleyerek tüm forum ailesine bir jest yaptı.
Bende bu başlık altında detayları sizlerle paylaşıcam.

Henüz evdeki birkaç küçük saksı dışında dikim yapmadım. Yine bu tohumlar için 1 dekar bir arazi ayırdım ve yağmurların ardından dikim işlemini yapıcam kısmetse.
Dikim el ile serpme yöntemiyle olacak mibzerimiz maalesef yok. Tohumlar büyük arazilerde dikim için yeterli olmadığından bu sene dikeceğimiz tohumların çok büyük kısmı tohumluk olarak ayrılacak ve önümüzdeki senelerde kullanılmak üzere saklanılacak.

Şimdilik tohum resimleri ile başlayalım ilkbaharda işe yarar bir bilgi depomuz olur kanaatindeyim.





KadirSabahat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön