View Single Post
Eski 15-09-2015, 18:31   #98
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Tam olgunlukta meyvenin kesidinin resmini cekip gosterebilir misiniz? Emin olamiyorsaniz ve geri kalan meyve(ler)de herhangi bir curume soz konusu degilse, bitkinin olmesini de bekleyebilirsiniz.

Sizin desensiz cekirdekler de kurudukca Taslibahce'nin dedigi gibi catlayacak (fizyolojik bir durum oldugunu dusunuyorum; sanirim dis tabaka cok ince oldugu icin nem azaldikca gerilip catliyor) ve sonraki mevsimde ekime uygun ama esas olgun tohumlar onun daha once gosterdigi resimdeki gibi olacak.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Bugün kulakçığın kurumuş olduğunu görünce büyük olanı dayanamayıp kopardım. Bir kilo civarında düşündüğüm karpuz 1.970 gram geldi. Karpuzdan anlayan halaoğluna gösterdiğimde daha olgunlaşmadığını söyledi. Mecburen kestim. Pembemsi beyazımsı bir görüntü çıktı karşıma. Tadına baktığımızda tatlı idi. Ancak henüz tam olarak olgunlaşmadığı için bir kısım çekirdekler beyaz veya kahverengi gibi idi. Çekirdeklerden epey bir kısmı ise siyahımsı idi. Karpuzun içinde bile olgunlaşan çekirdeklerin tümü oyalı vaziyette idi. Farklı desenlerde. Diğerlerinin tam olarak olgunlaşmasını bekleyeceğim. Nasıl olsa bir miktar tohumumuz oldu.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön