Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Bu fasulye sırıktır. Mutlaka sırık dikilmesi veya ipe alınması lazım. Normal büyümüş kılıflarda 7 adet tam yuvarlak iri tane oluyor. Daha az da olabilir. Güneş gören kılıflar barbunya gibi kızarıyor, az güneş görenler beyazlaşıyor. Barbunya kıvamına gelen kılıflar kuruması beklenmeden (taneler yeşil olmayıp beyaza dönmüş durumdayken) toplanıp içleri çıkarıldıktan sonra 5 dakika kaynar suda şoklandıktan sonra süzülüp dondurulursa kışın çabuk ve çok lezzettli kurufasulye pişirmek mümkün olur.
|
Arkadaşım bunun dışında hepsini sırığa almış durumda. Bunun da sizden gelen fasulyeden çıktığı konusunda şüphemiz büyük.