View Single Post
Eski 14-09-2015, 08:19   #1
shawshang
Ağaç Dostu
 
shawshang's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2015
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 358
shawshang / Evde topraksız tarım denemem

Herkese merhabalar

Adım Tayfun 39 yaşında evli ve 6 yaşında bir kızı olan, İzmirde ikamet edip elektrik projeleri çizerek hayatını idame ettiren biriyim.

Anne tarafından İzmir Bucanın bir köyünde miras kalan tarla ve zeytinlik için neler yapabilirim derken bu ortamı buldum. Bulduğum hafta topraksız tarım virüsü bana da bulaştı.

3 dönüme yakın boş bir tarla ki bu tarlaya ceviz ağacı dikmeyi planlıyorum. 4 dönüme yakın zeytinlikte de kendi bahçemi imkan olursa da seramı kurmayı planlıyorum.Aslında köyde yaşayan 2 dayım eski usul tarımla uğraşmaya devam ediyorlar.Yaptığım sistem onlar için bir demo niteliğinde. İkna edebilirsem hayatlarını daha kolay hale getirebilirim bence.

Evde hangi sistemi uygulasam diye forumda gezerken Aydın Demirkaya'nın ilk sistemi bana iham kaynağı oldu ve yavaş yavaş malzemelerimi toplamaya başladım.

Bu arada kıvırcık marul tohumu alarak işe sıfırdan başladım

Plastik bardakların altını çiviyi ısıtarak 5 delik açtım. İçlerine de torf koyarak tohumları attım ve streç film ile kapattım.3 günde geldikleri durum bu


1 haftalık oldular


Bu saksılar 1,5 lira altlarında altlıkları için 4 delik var.Bazı saksılarda fazladan delik açtım bazılarını da bu haliyle bıraktım drenaj konusunda sıkıntı olursa ek delik açacağım.


Forumdan da sanırım üyeliği bulunan madrasoldan pomza, perlit ( süper iri boy olmasa da iş görecek sanırım ) EC metre ve PH kağıtları aldım.

Mekanik zaman saati ( 25TL ) yazın sistemi balkona veya köydeki bahçeye taşıdığımda sorun olmasın diye etanj aldım.



3mt borusuyla aparatlar dahil 10 lira verdim.


sisteme fazla olmasına rağmen 2mt yüksekliğe basabilen pompa aldım. 40 TL

shawshang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön