View Single Post
Eski 08-09-2015, 14:20   #239
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tribes Mesajı Göster
Sayin forum üyeleri maalesef gözüm gibi baktığım bonsaim 2 yıl sonunda yere düştü ve saksı kırıldı ama dağılmadı tamamen fotoğrafta görülen saksı ya kırılmış saksı oturtup toprak ekledim ama eski canlılığını bir türlü yakalayamadim. Bir aydır evde olmadigimdan ofise birakmistim ama suan durumu kötü kurumak üzere. Toprak ve saksisini degistirmek istiyorum yapmam gerekenler konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Şuan zaman problemim dolayisi ile formu detaylı okuyamadım daha önce cevap yazılmış olabilir tekrar ettirdiğim için kusura bakmayın. Teşekkürler.
Yere düşmesi ve saksısının kırılması elbette bitkiye hasar verici bir durum ama şu anki halinin tam olarak bundan kaynaklandığını sanmıyorum.
Sanki uzun süre susuz bırakılmış gibi geldi bana ama aşırı sulamadan ötürü kök çürümesi de olabilir. Bunu anlamak için yakından bakmak gerekir.
Siz yokken 1 ay su verilmiş mi, verilmişse nasıl vermişler biliyor musunuz?

Ayrıca ardıçlar iç mekan bitkisi değildir, düzenli su rejiminin yanı sıra, yeterli ışık, nem, hava akımına da ihtiyaç duyar. Bu koşulları sağlayarak ve dikkatli sulayarak bir müddet daha bekleyin. Umarım bitkinizi kaybetmemişsinizdir!

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön