View Single Post
Eski 04-09-2015, 19:30   #300
T.C.ÖzkanKARASU
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-08-2015
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk Mesajı Göster
Suni ışıklandırma hakkında bir deneyimim yok ama her halükarda faydalı olacaktır. Madem gün ışığını sağlamaya çalısıyoruz, aydınlık süresine yakın bir süre yanmalı sanırım...

Çıkan yaprakların kötü görüntü dışında bir zararı yok. Şimdilik kalabilir. Gerekirse ilerde kesilebilir. Bu sene başka yaprak vermeyecek zaten.
Bu arada o camdaki koyu renkli tül de sabahları kapalı ise ciddi miktarda ışığı kesecektir. Orada kaldığı müddetçe arada saksının pozisyonunu da değiştrimeniz yaprakların tek yöne yatmalarını engelleyecektir.
Önerileriniz için teşekkürler, saksıyı arada bir zaten çeviriyorum ama tül hep kapalı, yarın itibarı ile açık kalacak en azından direk güneş vurduğunda. Bu arada yaprakları dün ölçtüm saksı toprağından itibaren 120 cm, diğerleri ise yarısı kadar bile yok. Yeni yaprakların alt kısımlarında en az 20-30 cm lik bölüm ise yapraksız sadece tırtık gibi, bu yeni yaprakları kökünden değil de diğer yaprakların boyutunda kesebilirmiyim, daha şimdiden çok yer kaplıyorlar.Çok fazla soru soruyorum sanki, başınızı ağrıttıysam kusuruma bakmayın.

T.C.ÖzkanKARASU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön