View Single Post
Eski 04-09-2015, 10:05   #299
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi T.C.ÖzkanKARASU Mesajı Göster
Başka bir proje için aldığım led bitki lambası var, yaklaşık 60 x 15 cm boyutunda, bunu kullanabilirmiyim. Cevap evet ise günlük kaç saat yeterli gelir, lambanın gücü yani lümeni hakkında bilgim yok ama gerekli dalga boylarını verebilen kırmızı ve mavi ledlerden oluşuyor, oldukça da parlak ışık veriyor. Çıkan bu deforme yaprakları kesersem ne olur.Bu da olmazsa sanırım sıkas ile vedalaşmam gerekecek, çok sevmeme rağmen onuda düşünmem gerekiyor ve benim dış ortamda bakabilecek bir ortamım yok.
Suni ışıklandırma hakkında bir deneyimim yok ama her halükarda faydalı olacaktır. Madem gün ışığını sağlamaya çalısıyoruz, aydınlık süresine yakın bir süre yanmalı sanırım...

Çıkan yaprakların kötü görüntü dışında bir zararı yok. Şimdilik kalabilir. Gerekirse ilerde kesilebilir. Bu sene başka yaprak vermeyecek zaten.
Bu arada o camdaki koyu renkli tül de sabahları kapalı ise ciddi miktarda ışığı kesecektir. Orada kaldığı müddetçe arada saksının pozisyonunu da değiştrimeniz yaprakların tek yöne yatmalarını engelleyecektir.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön