View Single Post
Eski 02-09-2015, 22:11   #8
hbaykal
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2011
Şehir: BURSA
Mesajlar: 37
arıcılıkta acemi ve bu işi bilmeyen biriyim demiştim ya. kovanım da yok ama ben bu ürünü sahada denemek istiyordum. sağolsun arıcılıkla uğraşan bir abimiz bir-iki kovanda deneme yapma fırsatı verdi.
neyse ilk tecrübeyi yaptık ve tüm koruyucu ekipmanlarla boya uygulamamızı yaptık. tabi etrafımda vızıltıyla uçuşan onlarca arılarla birlikte.

işimiz bittiğinde "arılar hoş geldin dediler mi" diye sorduğunda benden hayır cevabını alınca o bile şaşırdı bu duruma. ben devamen; arılardan bir şey almaya gelmedim, bilakis onların kovan içi yaşam konforlarını arttıracak bir uygulama yapmaya geldiğimi bildikleri için bir şey yapmadılar deyince ikimizde gülüştük.
benim için güzel bir çalışma oldu. doğa ile başbaşa sakin ve huzurlu bir ortamdı. hiç yaşamadığım anlardı bunlar. bir kaç arıcı ile tanıştık. sağolsunlar çay ikram ettiler. yalnız her şey güzelde o maskeyle bir kaç saat de olsa çalışmak epey bir terletti.
alın teri ile helal para kazanmak dedikleri bu olsa gerek. bu işle uğraşan tüm emektarlara kolay gelsin, bereketli olsun.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen hbaykal : 02-09-2015 saat 22:19 Neden: resim ilavesi
hbaykal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön