View Single Post
Eski 31-08-2015, 09:33   #458
eurosat55
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-08-2015
Şehir: samsun
Mesajlar: 170
Merhaba,
Aranıza yeni katıldım,çok faydalı bilgiler içeren bir forum.Emeği geçen herkese *** ediyorum.
Başlangıcda bilgiler edinip sonra uygulama yapmak gerekirken bizim acemiliğimizden bu aşamada sizlerden yardım rica ediyorum.
Bu yazın gelişi güzel karadut agacımdan aldıgım yaklaşık 10 adet çeliği basit bir şekilde solisyon vs kullanmadan 1. resimdeki hale getirdim.Fakat bu aşamaya kadar hiç bir çelikde köklenme olmadı.Sadece sudaki kısımlarında toplu iğnesi gibi beyaz ince bir oluşum gözlemledim.Sonrasında tüm çelikler teker teker solup gitti.
Şimdi tekrardan 2 hafta önce 6 adet çelik daha aldım.Ortalama 10-13 gündür bu şekilde.Tomurcukları yeşerip yapraklanma olmak üzere.Siz değerli arkadaşlardan başta isteyeceğin yardımı maalesef sonda ister gibi oluyorum ama bu çelikleri bu aşamada zayii olmadan kurtarabilirmiyim.Elimde Torf ve perlit var.Şimdiden yardımlarınız için *** ediyorum..

Not: Son aldıgım celiklerin dip kısmından 3 er adet 2 cm lik sadece zar kısımları olmak kaydıyla cizik attım(köklenme olabilmesi için okudugum bir kaynakdan).2-3 günde bir suyunu yeniliyorum ve kabın içerisinde sümüksü bir tortu oluştu,kesiklerin oldugu yerdede acılmalar var.

1. resim İlk aldıgım çelikler (köklendiremeden zayii oldular)


2. resim 2. denemem olan çelikler (son halleri)


3. resim 2. denemem olan celikler (son halleri)

eurosat55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön