View Single Post
Eski 27-08-2015, 15:52   #441
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baro Mesajı Göster
bilmiyorum ne kadar mantıklı ama başka bir arkadaş su dolu bir kova içerisine yatırmayı tavsiye etti,sizin düşünceniz nedir bu aksiyon için ?
Bu, geçirgenliğini ve temel özelliğini kaybetmiş toprağa ekili durumdaki bonsailer için benim de sıkça duyduğum bir öneri ama bu sadece geçici süreli uygulanabilir ve sürekli uygulanması halinde de kök çürümesine neden olabilecek bir uygulama. Ayrıca bu sürekli suyun içinde bırakmalısınız anlamına gelmiyor. Buna daldırma yöntemi denilmekte ve saksı tamamen suyun içinde kalacak şekilde bir süre bekletip sonrasında çıkartmanız gerekiyor.

Örneğin kış veya yaz mevsiminin tam ortasında, yani toprak ve saksı değişimi için uygun olmayan bir dönemde, en fazla saksı ve toprak değişim zamanına kadar uygulanabilir belki ama bunun yerine toprağını çok fazla azaltmadan ve köklere zarar vermemeye dikkat ederek daha geniş bir saksıya ve şu andaki toprak seviyesinden biraz daha (2-3 parmak) aşağıda kalacak şekilde ekmek (en azından kendini toplayana kadar) daha faydalı ve mantıklı olacaktır.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön