View Single Post
Eski 27-08-2015, 02:06   #1313
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Bir yıla yakındır kendi bahçe sayfama dahi yazmıyorum ama zaman ve fırsat buldukça forma giriyor, çok sınırlı da olsa fikir paylaşımında bulunmaya çalışıyorum.

Bu kapsamda, çok yetkin olmadığım bu konuda da ben de beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, kendi düşüncelerimi paylaşayım istedim. Amacımın kimseyi eleştirmek olmadığımı belirtmek isterim.

Kısıt tamamen hukuki bir kavram olup, hukukta kısıtlılık; Kişinin eylem yapabilme ve karar alma hakkının elinden alınması demektir. Bu durum ancak bir mahkeme kararına dayanır.

Ancak, halk arası kısıt genelde yetersizlik ve sınırlı anlamında kullanılıyor. Çok kısıtlı imkanlarla tatil yapabildim, ya da çok kısıtlı bir bütçe ile geçinmek durumundayım gibi...

Günümüzde, hele ülkemizde; duyarlılığımızı o kadar kısıtlayan çok faktör ve etken var ki say say bitmez.

Örneğin aile, mahalle veya toplum baskısı, patron veya işverenimizin baskısı, medya baskısı, hukuk baskısı, polis baskısı, ekonomik baskı, din baskısı, vs. vs.

Günlük yazışma ve konuşmalarımızda, yetersizlik ile kısıtlılık sözcükleri genellikle birbirine karıştırılır. Daha doğrusu farkında olmadan genelde bir birinin yerine kullanılır. Dolayısı ile bunun altında fazlaca bir amaç aranmaması gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön