View Single Post
Eski 26-08-2015, 15:06   #5
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Listeyi kitaptan almadim ama benim aldigim yer kitabi kullanmis olabilir (bu listeyi Tomatoville'den almis olabilirim; ilk mesaji yazdigimda kaynak vermemis olmam benim hatam). Bazi degerlere goz gezdirdim; ayni gozukuyor (farkli olan da var). Birkac farkli kaynakta ayni degerler verilmis ya da bu degerlerin hepsi ortak bir yasal referansi kullaniyor olabilir.

Alıntı:
Sürekli kafama takılıyordu herkes muz potasyum kaynağı der bu listelerde nerdeyse hiç içermiyor verdiğim linke bakın birde.
Bunlar yuzde degerler ve 0.5 organik tarim uygulamalari bakimindan oldukca yuksek ve saglikli bir miktar. Zaten bitki, kullanabileceginden fazlasini alamaz. Kompostlamada Potasyum takviyesi icin kok sebzelerinin artiklarindan da yararlanabilirsiniz.

Alıntı:
Banana residues(ash):Muz artıkları (kül) potasyum:41-50 içeriyor.
Muzun kompostlanmasiyla (kompostlanma diyorum cunku bu tabloda bahsedilen malzemeyi alip dogrudan dikim yaptigimiz cukura eklemiyoruz) kul haline getirilmesi ayni sey degil. Kul olani, uygulama olcegine ve miktarina gore topragin pH'sini olumsuz yonde etkileyebilir.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön