View Single Post
Eski 24-08-2015, 20:46   #62
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Organik yetiştiricilikte yetiştirme ortamının organik maddesinin yüksekliği çok önemli.

Yanmış veya tercihan kompostlanmış ahır gübresi, içinde bulunduğu döngünün doğal sonucu olarak hem çok çeşitli mikroorganizma hem de bütün mineralleri içerir.

Solucan gübresi çayı, enzim vb. malzemeler mineral içeriklerinden çok mikroorganizma içerikleriyle öne çıkarlar. Mikroorganizmalar içinde bulundukları besin ağının bir fonksiyonu olarak pek çok minerali vücutlarında depolarlar ve kendi dünyalarındaki bir üst seviye tarafından tüketildiklerinde vücutlarındaki minerallerin bir kısmı bitki köklerine bırakılır. Bu bakımdan son derece önemlidirler.

İrfan çayı uygulanabilir çeşitli yöntemler içinde kolay yapılabilirliği, mikroorganizma içeriği ve dengeli olması garantilenmiş besleyici mineral içeriği bakımından öne çıkar. İrfan çayını pazardan marketten alacağınız şeylerle yapmak çok mantıklı değil. Normalde bahçenizde veya civarınızda kolayca bulabileceğiniz sağlıklı yabani otların sürdürülebilir bir şekilde değerlendirilme yöntemi olarak düşünmek gerekir. Böyle bir ortam yok ise İrfan çayı yerine kompost, vermikompost, kompost çayı, enzim, bokashi gibi şeylere yoğunlaşmak daha doğru olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön