View Single Post
Eski 23-08-2015, 23:10   #27
dinozor
Ağaç Dostu
 
dinozor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 392
Sayın Directed, şu durumda barınağa götürürseniz kedinin kurtulma şansı hiç olmaz... Çok fazla yavru kediyle haşır neşir oldum ve tecrübe ettiğim şey onları kurtaranın insanın inadı olduğu. Üzücü şeylere de şahit olunabiliyor ama bana kalırsa tek şansı da sizsiniz, sonuna kadar elinizden geleni yapın derim.

Öncelikle kedinin enfeksiyonunun ne olduğunu öğrenseniz iyi olabilir, çünkü 5 iğne çok fazla. En ölmek üzere olan kedime bile 5 iğne yapılmadı... Mama ve su istememesi de pek iyiye alamet değil, böyle durumlarda veteriner genelde iki saatte bir sizin beslemenizi öneriyor. Öte yandan çok küçük olduğu için enjektörle serum vermiş olabilirler, bu da belki iştahını kapatmış olabilir bir miktar. Bir de şöyle bir durum olabiliyormuş. Eğer yavruda çok fazla parazit varsa, bu parazitlerin hepsi aynı anda ölürse toksik etki yaratabiliyormuş.

Eğer antibiyotik başladıysa zaten tekrar götürmenizi söylemiştir, o sırada sorabildiğiniz kadar çok şey sorun. Eğer FIP gibi bir hastalıksa ufaklıklar maalesef bunu kaldıramıyor ama daha basit bir enfeksiyonsa ancak sizin elinizde kurtulur, aksi halde ufacık bir şey bile öldürücü olabiliyor. Bir başka veterinere götürüp O'nun da fikrini alabilirsiniz aslında... Yavru kedide 5 iğne bana biraz fazla geldi Şu durumda bence kesinlikle yalnız bırakmayın, elinizden geleni yapın.

Çok çok geçmiş olsun. Umarım ufaklık iyileşir ve siz de iyi haberlerle geri dönersiniz...

dinozor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön