View Single Post
Eski 22-08-2015, 20:34   #3
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Aeroponik, benim bildiğim, temel olarak köklerin havada beslenmesi. Akansu kültüründe de kökler havada askıda, ama alttan sürekli geçen su köklerin suyu takip etmesine neden oluyor. Ayrıca köklerin bir kısmı hep suda ISLAK, bir kısmı da hep havada KURU. Çünkü akan su, adı üstünce ince bir film gibi sığ.

Aeroponikte amaç tüm kökleri bir şekilde aynı anda beslemek (ISLATMAK). Besleme sprey ile olabilir, sisleme ile olabilir, veya ISLAMA ile de olabilir. Tabii daha çok tercih edilen küçük tanecikli besleme. Sisleme daha iyi örneğin spreylemeden.

Ebb-Flow bu düşünce ile tüm ORTAMIN su ile doldurulup boşaltılması. Ama genelde gördüğüm Ebb-Flow katı ortamlarda kullanılıyor. Burada benim aldığım kısım sulama kısmı. Katı ortam yok. Kökler doğrudan tam ıslatılıyor. Kanalı tam dolduruyoruz, bütün kökler, kök boğazına kadar ıslanıyor, besin alıyor. Kanalı tam boşaltıyoruz. Bütün köklere nefes alma olanağı sağlıyoruz.

Doldur-boşalt işini yapan Çan Sifon sistemi. Ebb-Flow demem bundan,başkaca da bir benzerlik ortak yan yok.

Amaç katı ortamsız, ortam ve bakım gerektirmeyen (ertesi sene kanalı temizle-boşalt, yeni katı madde doldur vs.) sürekli kullanılabilecek bir sistem kurmak. Bunu en iyi sağlayan da aeroponik, yani havada tam beslenme. Ama insanlar bunu sprey-sisleme ile yapıyor. Ben ısrarla bundan kaçınıyorum, yüksek basınç, tıkanan nozüller vs. ile uğraşmak istemiyorum.

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön