View Single Post
Eski 18-08-2015, 05:02   #808
suplilumas
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-06-2011
Şehir: Yurt dışı
Mesajlar: 282
@Deniz09
Siz ya da ortağınız daha önce hiç mantar ürettiniz mi? Mantarlar hakkında yeterli bilgiye sahip misiniz? Eğer bu sorulara cevabınız hayır ise ilk yapmanız ve öğrenmeniz gereken yüzde kaç verim alacağınız değil mantarın nasıl bir canlı olduğu ve nasıl yetiştiğini öğrenmek ve bunu küçük bir miktarda evde ya da uygun bir yerde uygulamak olmalıdır. Zaten bunları yaptığınızda bir çok sorunuza da cevap bulmuş olacaksınız. Belki biliyorsunuzdur ama mantar üretmek serada sebze meyve üretmeye hiç benzemiyor. Mantarı tanımadan işe girerseniz zararınız büyük olur.
Bu forumda mantarla ilgli yazmaya başlamam yıllar önceydi o kadar yazı ve bilgi var yıllardır kimse burada ben bunları okudum uyguladım bu oldu demedi. Nedeni şu uygulamadan bilgiden çok herkes nasıl bu işten bol bol para kazanırım kaç para kazanırım derdinde herkes o kısmı ile ilgili. Bir işe paranızı yatıracaksanız ve o riski alacaksanız bilginizin yeterli olması gerekir. Aksi kumardan başka bir şey değildir.
Sizin ilk sorunuzun cevabı şu;
Eğer mantar üretmeyi biliyorsanız ve tecrübeli iseniz %20 ile %30 arası verim almanız gerekir. Bilginiz yoksa tecrübeniz yoksa daha önce yapmamışasanız aynı kompostan ilk flaşta %1 verim alırsanız şanslısınız demektir.
Lütfen dikkatli olun bulabildiğiniz kadar döküman kitapları okuyun ayrıca bu forumdaki yazılardan da yararlanarak öne bir iki tane mantar üretip nasıl büyüyorlar onu da öğrenip tecrübe edinin öyle işe girin. 1 kilo kompostun kaybı ile 1 ton kompostun kaybı aynı şey değildir ama 1 kilo komposttan öğrenecekleriniz ile 1 ton komposttan öğrenecekleriniz hemen hemen aynı şeylerdir.

suplilumas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön