View Single Post
Eski 04-08-2015, 14:52   #7
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Teşekkür ederim hiç başıma gelmedi ama gelmeyeceği anlamına gelmez.
Onun için tüm arkadaşları imza kampanyasına katılmalarını öneriyorum.
Saygılarımla.



İMZA ATMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Tereddütünüz var ise ilgili sayfadaki metni veriyorum lütfen okuyunuz.

Çok kişinin ya da bir tanıdığınızın başına gelmiştir veya gelecektir. Aracınızı uygun bir yere park eder ve gelince bulamazsınız, ne bir not vardır, ne bir işaret. Araç çalındı mı, alındı mı bilemezsiniz.

Aracınız, çoğunlukla, Trafik Vakfı'na para toplamakla görevli, aralarında bir polis memurunun da olduğu kişilerce çekilmiş ve bilmediğiniz bir yere götürülmüştür.

Telaş edersiniz, sinirlenirsiniz, araya sora, aracınızı bir özel otoparkta bulursunuz, Vakıfla ortak çalışmaktadırlar, 10 TL park ücreti, 70 TL çekici ücreti diye sizden 80 lira gasp ederler.

Bu paranın nereye gittiğini, nerelere harcandığını bilemezsiniz, çoğunlukla derdinizi anlatacak bir muhatap da bulamazsınız, çünkü talimat almışlardır, hergün 16 (onaltı) araç çekin, işiniz bitsin diye. 16X70=1020 TL, bir çekici için günlük tarifedir Vakıf adına. Vakfın kaç ekibi, kaç çekicisi var bilmiyorum, bin tane olsa her gün bir milyon lira. Trafik suçu işlemiş 16 araç yoksa ne olacak diye sormayın, sizin aracınız da çekilecek ve sayı tamamlanacaktır. İnanmıyorsanız, Trafik Vakfı ile ortak çalışan otoparkların kayıtlarına bakın.

Bu bir haksız kazançtır ve bu uygulamanın trafik düzeniyle de hiçbir ilgisi yoktur, zira otobüs duraklarına ve yaya kaldırımlarının üzerine, yaya geçişini engelleyecek şekilde park edilen araçlar çekilmez, onları almak zordur, kolay olan tercih edilir ve yolların en müsait yerlerine, trafiği engellemeyecek şekilde park edilen araçlar çekilir genellikle.

Trafik suçu işleyenlerin Trafik Kanunu maddelerine göre cezalandırılması doğaldır, Trafik Polisi gelir, suç tespit ederse, cezayı yazar, tutanağı verir,(iliştirir, gönderir) buna kimse itiraz etmez ama Trafik Vakfı adlı kuruluşun (vatandaşa işkence etmek gibi) kanunda olmayan cezaları kesmesi kabul edilemez.

Böyle bir sistem mutlaka gerekliyse, ihaleye çıkılmalı, ihaleyi kazanana iş verilmeli ve çalışması denetlenmelidir.

Sonuç olarak, devlet desteğiyle yürütülen bu soygun düzenine hayır diyorsanız, ceza ancak kanunda ne yazıyorsa odur diyorsanız, lutfen kampanyaya katılın ve imzalayın.

Teşekkürler.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen sinbas : 04-08-2015 saat 18:51
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön