View Single Post
Eski 03-08-2015, 07:54   #1119
suara
Ağaç Dostu
 
suara's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-07-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 111
Sevgili Hira

Maşallah maşallah maşallah


Tebrikler çok güzel bir görüntü bu çok


Hazır bebişi de gördük, ben anlayışınıza sığınarak bir iki şey söylemek istiyorum.


Her gün aynı saate ve günde sadece 1 kere yuvayı kontrol edin Çınar sizin periyodunuza alışsın ve stres yapmasın. Stes yaparsa biraz gergin zamanlar da geçirdiği için yavrulara olan tutumu değişebilir.


Aşağıda kullanacağım amiyane tabirlerden dolayı şimdiden özür dilerim ama en rahat ifade edebileceğim şekilde yazacağım.

Kontrol etmeniz gereken ilk şey yavruların hareketli olup olmadıkları ikincisi ise gaga ve popolarında kurumuş dışkı ve besleme sıvısı bulunup bulunmadığı. Minicik gaga kurumuş kusmukla kapanabilir (ben 1 yavruyu bunan kaybettim ) nefessiz kalmazsa aç kalır Allah korusun. Popoda kuruyan dışkı ise bebişin kendi dışkısını vücuttan atamayıp çatlamasına yol açabilir. Ama gaga ya da poposu tam kapalı ve katı görünmüyorsa müdahale etmemize gerek yok. Eğer gerektiğine kanaat getirirseniz geciktirmeden ılık su ve kulak çubuğu ile hassasça temizlik yapabilirsiniz. Ilık su, kalıntıların kolayca yumuşamasını sağlayacaktır. Yalnız yavrunun bedeninin ıslanmasına izin vermemelisiniz vücut ısıları çok çabuk düşer bu sıcaklara bile. Yavru üşürse ölümle sonuçlanma riski çok yüksek.


Sizin çok iyi ve bilinçli bir sahip olduğunuzu bildiğimden yavruların yavrularını bile göreceğinize inanıyorum


Kolaylıklar dilerim, sevgiler

suara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön