View Single Post
Eski 31-07-2015, 00:40   #70
farukb
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-07-2015
Şehir: Hatay
Mesajlar: 8
Arkadaşlar bu gece sizler için moringa tohumunu denedim. Kabuğu kalın değil iyi kurumuşsa iki parmağınızla kırarsınız, kabak çekirdeği kadar sertliği.
Tadı önce acımsı buruk yer fıstığı biraz da ham trabzon hurması gibi geliyor.
Sonra şekersiz tatlandırıcılar gibi ağızda yoğun ve hemen geçmeyen bir şeker tadı bırakıyor. Mayam şerbeti gibi tadı sonradan geliyor. su içiyorsun suyun bile şekerli bir tadı oluyor.Ama o buruk tad gidiyor hep şekerli tad hissediyorsunuz.
pek çerez gibi değil yani.böyle yoğurda falan karıştırsan yenir aslında. yenmeyecek birşey değil.
15 Best Benefits and Uses Of Moringa Seeds For Skin, Hair and Health bu adreste bildirilen faydalar özetle
Moringa Tohumlarının cilt, saç ve sağlık için en iyi 15 faydası
Moringa tohumları, Moringa ağacının, diğer adıyla, davul tokmağı ağacının tohum kapsüllerinden elde edilir. Taze ve körpe moringa tohumları oldukça hassastırlar, ama kuruduğu andan itibaren, sert olmaya başlarlar ve küçük fasulyeyi andırırlar (1). Gri-beyaz renkli tohumlar kendine has kanat şekilli yapısıyla, çeşitli maksatlar için, buhara tabii tutulabilir, kaynatılabilir ve ya kızartılabilir. Burada biz, muhteşem "Moringa Oleifera" tohumlarının şaşırtıcı sağlık, cilt ve saç faydalarını konuşacağız.

Moringa Tohumlarının sağlık için faydaları:

1. Diğer bir çok otlar gibi, moringa tohumları da güçlü antioksidan etkiye sahip. Bu tohumlar çokca A ve C vitamini, B vitamini kompleksi ve vücudumuzu çeşitli oksidan zararlarından koruyan diğer serbest radikaller içerir (2). Başka şekilde desek, tohumların bu antioksidan etkileri vücut sağlığımızı korumamızda bize yardım eder.

2.Bilim adamları isbat etmiş ki, moringa tohumları vücudumuzda oksitlenmiş lipitlerin miktarını azaltabiliyor ve kalp dokularını yapısal zedelenmelerden koruyarak, kalp sağlığımızı koruyor (3).

3.Moringa Tohumlarının kansere karşı etkileri de yeterince meşhurdur. Bu tohumlar kanser hücrelerinin ölüm oranını artırarak, kanser gelişmesini ve oluşumunu durdurabilir. Araştırmalara göre, moringa tohumu tozunun 3 hafta düzenli olarak alınımı, kalın bağırsak kanserinin karşısını başarıyla alabilir (4).

4. Moringa Tohumları bolca, insulin hormonunun salgılanmasını düzenleyen çinko içerir. Insulinin oluşumu normal olunca, kan dolaşımımızda şekerin miktarı da normal olur. Bu yüzden, bu tohumların özü etkili bir anti-diabetik ajan olarak kullanılabilir (5).

5. Moringa Tohumlarının iltihaplanmaya karşı özellikleri, iltihabı yatıştırabilir, yanmayı giderebilir ve Artrit gibi çeşitli kemik hastalıkları durumunda fiziki bağlantılarımızın (burada kemiklerin bir birine bağlandığı yerlerden söz ediliyor) fonksiyonlarını canlandırabilir (6).

6. Mükemmel bir A vitamini kaynağı olduğu için, moringa tohumları bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir (7), mukoza yapısını tamir edebilir ve görme düzeyimizi korumakla, gözlerimizi en iyi şekilde koruyabilir.

7. Protein, vücudumuzun düzgün çalışması için ihtiyacımızın olduğu en önemli besinlerden biridir. Moringa Tohumları protein ile dolu (8) ve buna göre, gündelik aminoasit ihtiyacımızı, diyetimize toz şeklinde bu tohumları katarak, kolayca karşılayabiliriz.

8. Moringa Tohumları, sağlığımız için yüksek derecede faydalı, tekli doymamış bir yağ asidi olan, Oleik asit içerir. Sağlıklı bir yağ kaynağı olarak, Oleik asit, gıdalarımızda bulunan yüksek doymuş hayvani yağların kolaylıkla yerini alabilir . Oleik asit, vücudumuzda "iyi kolesterol" olarak çalışır ve kolesterol düzeyimizi daima aşağı tutar (9). Bundan başka, Oleik asit kanın katılaşmasının karşısını alabilir ve çeşitli kalp-damar hastalıklarını ilk etapta durdurmamıza yardımcı olabilir.

9. Moringa Tohumlarındaki C vitamini, onları muhteşem bir bağışıklık güçlendirici yapar (10). Zararlı serbest radikalleri yok etmesinden, hastalandırıcı ajanlara karşı koruma sağlamasına kadar, bu tohumlar her şeyi başarıyla yapabilirler.

10. Bu tohumlar sadace vitaminlerle, aynı zamanda hayatı önem taşıyan, çinko, kalsiyum, demir, magnezyum, bakır ve s. minerallerle zengin. Bunların her biri bizim sağlığımızın iyileştirilmesinde kendine has rola sahip. Demir anemi riskini azaltır, kalsiyum dişlerimizi ve kemiklerimizi sağlam yapar, çinko sperm üretimini (spermatogenez) normalleştirir (11).

Moringa Tohumlarının cilt için faydaları:

11. Moringa Tohumlarındaki A vitamini, cildimizin tamlığını korumada aşırı derecede faydalıdır. Etkili bir antioksidan olarak, cilt hücrelerimizi serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve onları sağlıklı yapar. A vitamini hem de kollajen oluşumunu ve cildimizin dayanıklılığını arttırır, buna göre, erken yaşlanmaya karşı savaşta kullanılabilir (kırışıklıklar, sarkmalar ve s.) (12).

12. Moringa Tohumlarından elde edilen yağ doğal nemlendirici olarak kullanılabilir (13). Bu yağ cildimizi besler, onu ateş gibi sağlıklı yapar.

13. Moringa Tohumları genişçe cilt bakım ürünlerinin yapımında kullanılır (14). Onlardan elde edilen yağ yüzümüzü aknelerden, sivilcelerden, siyah noktalardan ve s. den temizleyebilir. Sonuç olarak, daha temiz ve daha parlak cildimiz olur.

Moringa Tohumlarının saç için faydaları:

14. Moringa Tohumlarının antioksidan özellikleri saçlarımıza da fayda sağlar, dahili yapımızı sağlıklı yapabildiği gibi, saçlarımızı da sağlıklı bakımını yapar. Antioksidan özellikli vitamin olan C vitamini, saç derimizde kan dolaşımını arttırır, bu da saç kökü hücrelerini canlandırır ve onların daha fazla besin almasına yardımcı olur. Sonuç olarak, saçlarımız beslenmiş ve güçlü olur.

15. Moringa Tohumlarındaki A vitamini ve çinko saç gelişimimizi önemli derecede arttırmasıyla bilinir. A vitamini, saç derimizi ve saç dokularımızı besleyerek, yeniden yapılandırarak, doğru bakım uygulayarak, bakımını yapar, aynı zamanda, çinko, bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve saç derisi bezlerini temiz şekilde tutar. Böylelikle, bu besinlerin her ikisi, saç gelişimimizi etkili bir şekilde hızlandırır.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen farukb : 07-08-2015 saat 20:47
farukb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön