View Single Post
Eski 09-08-2007, 11:54   #65
Tuba
Ağaç Dostu
 
Tuba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
Vay be.. Yoğurt yapmayı herkes bilir sanırdım. Hatta herkes yapar sanırdım. Hazır yoğurt yiyemeyen biri olarak herkesi kendim gibi bellemişim demekki.

Yarım kase yoğurda ılık süt katılıp karıştırılır. O karışım 1 tencere (ki genelde 8 litre kadar oluyor) ılık süte katılıp karıştırılır. Evdeki bütün sofra bezlerine sarılıp çaydanlık altlığının üzerinde dezgaha konur. Bu iş akşam yapılır. Sabaha kadar kalan süt yoğurt olmuştur. Sabah bozmadan üzerine temiz bir bez örtülür. Bezin bir köşesi dışarı çıkarılır, Altına bir kase konur. Böylecenek buz dolabına kaldırılır. Akşam yemeğine şöyle büyükçe kaselerle servis yapılır. Ertesi sabah erkenden kalkılır, kocaman bir kase yoğurda vişne, çilek veya kayısı reçeli eklenir ve anneye yakalanmada bir köşede tırtıklanılır. 9 nüfuslu ailede olduğunuz için ikinci gün akşamına yoğurt bitmiştir. Bozulmaya, bayatlamaya ve ekşimeye fırsat bulamadan....

Böyle yazınca amma çok işmiş dedim... Allahtan annem var

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön