View Single Post
Eski 29-07-2015, 11:02   #2
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Merhabalar.
Aslında bahçeden sökmek için çok da ideal bir aday olmadığını söylemek gerek. Eğer herhangi bir sebepten dolayı zaten sökülmesi gereken bir ağaçsa olabilir, ama sırf bonsai yapmak amacıyla alınacaksa fidanlıklarda daha uygun adaylar bulmak mümkün.

Gövde çok düz dediğiniz gibi. Ağacı kendiniz söküp saksıladıysanız kök boğazı seviyesine de bakmış olmalısınız. Toprak seviyesiyle köklerin başlangıcı arasında ilgi çekici bir kök boğazı olmadığını düşünerek konuşursak, ağacın ilk akla gelen iki tarzı, süpürge ve dik tarz olacaktır. Bu iki tarzı da oluşturmak için gerekli dallar da gelmiş durumda, en azından başlangıç için.

Üçüncü olarak değerlendirilebicek alternatif, eğik tarz olacaktır. Ağacı sağa ya da sola doğru uzanan bir yapıda saksılarsınız, dalları da buna uygun stilendirirsiniz.

Dördüncü bir seçenek de ağacı gelecek baharda çok daha aşağıdan sert şekilde kesmek. Köklerin estetik şekline göre en albenili duracağı ön yüzü belirleyip buna uygun gelen zirve dalı bırakarak onun üzerinden ana gövdeyi kesmek şeklinde yapılabilir. Muhtemelen ikinci fotoğrafta en altta görünen ilk üç sürgünden biri seçilerek hemen üzerinden yapılacak bir kesimle ağacı kıvrımlı tarzlardan birine götürebilirsiniz.

Seçim sizin.
İyi çalışmalar dilerim.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön