View Single Post
Eski 24-07-2015, 15:30   #2095
Hayat ve Doğa
Yeni Üye
 
Hayat ve Doğa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-01-2015
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 13
Cevizde dikim aralığı ne olmalı sorusuna cevap

Evet Saygıdeğer Ceviz sever arkadaşlar.Bu konu gerçekten çok tartışılacak bir konu gibi ama gerçekte tarlada dikilmiş bulunan ağaçlar üzerinde sözü geçen ölçülere uygulamalı olarak bakıldığında tahmini ağaç büyüklükleride baz alınarak ölçünün en uygun olanına yaklaşık olarak ulaşmış oluruz.
Çok seyrek dikerek 10 x 10 gibi hasat zamanında ürün kaybı adetten dolayı çok fazla olmaktadır.
Çok sık dikimde de 7 x3.5 gibi ilerleyen zamanlarda bahçede budama ve ağaçların gelişmesinde sorunların çıkma ihtimali sözkonusu.

Şunuda unutmadan belirtmek isterim bu hesaplamalar chandler gibi yabancı menşeili cevizler içindir.

Benim şimdiye kadar araştırmalarım ve izlenimlerim sonucu dikimde en uygun ölçünün 8 x 4 olduğudur.Ekte resimde adete bağlı olarak hasat zamanı elimize geçecek ürün farkını sizlere göstermek istedim.Aklın yolunun bir olduğuna inananlardanım.Bu uygulamanın eksi taraflarının olduğunu söyleyenlerinde ispatlamalarını rica ederim.Biraz uzun oldu galiba ama şimdiden herkese teşekkür ederim.Tüm ceviz sever arkadaşlara Selamlar.





Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozcantekin Mesajı Göster
Bende sizin gibi düşünüyorum ancak tereddütlüyüm, prof yaşar akça, ibrahim balkal, selami bayrak hep sırta dikim diyor ve dünya buna geçti diyor,

Dün Mehmet Sütyemez ile mailleştim, en az 7x7 veya 8x8 olsun dedi

Forum üyelerinden Cemal Özcan ile mailleştim kendisi 6x6 tavsiye etti kendisine tekrar geri dönüş yapacağım,aynı şehirdeyiz bahçesini görmek istediğimi ileteceğim kabul ederse ziyaretine gideceğim.




Ben kendi 12,5 dönümlük tarlama 8x4 dikme niyetindeydim, ancak 10 yıl ve üzeri chandler bahçesi görmedim bilmiyorum, bu tür tarlası olan duyan gören varsa lütfen paylaşsın,

Dün

Eklenen Resimler
  
Hayat ve Doğa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön