Konu: Nepenthes
View Single Post
Eski 20-07-2015, 14:51   #204
bet10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-07-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lost_raven Mesajı Göster
Öncelikle bitkiniz büyük ihtimalle nepenthes alata değil nepenthes ventrata (alataXventricosa hibriti). Evet bitkiyi direk güneş ışığına koymayın ama iyi ışık alan bir yere koyun. Arada sırada fısfıs yapmanız uygundur fakat her gün bol bol sulamanıza gerek yok, toprak sürekli ıslak olmasın nemli olsun (çeşme suyu kullanmayın).

Yeni saksıya şuan geçmenize gerek yok. Bitkiniz serada yetişen ve birden sera ortamından çiçekçiye veya eve gelen bir bitki olduğundan yeni yerine alışması zaman alacaktır; bu süre zarfında üzerindeki bütün ibrikler kuruyabilir, endişe etmeyin. Sabır gösterirseniz bitki kendine gelip yeni yaprak ve ibrikler verecektir.
hocam cevabınız için teşekkürler. dediklerinize dikkat edeceğim. yalnız dipten gelen yeni ibriklerin dalların arasında sıkışıp çürümesine de gönlüm hiç razı değil. bu nedenle hemen olmasa da şöyle 2-3 ay kadar sonra saksısını değiştirsem nasıl olur?

ayrıca diğer bir sorum; bol güneş alan bir odamız var fakat burada çok esinti var sanki nemi bitiriyor gibi. diğer bir odamız var burada oda içine direk güneş almıyor fakat esinti olmadığından dolayı daha nemli ortam gibi. mersinde deniz kenarında olduğumuz için genel olarak nemli bir ortamdayız ancak hangi odada muhafaza etmeliyim?

tekrar saygılar.

bet10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön