View Single Post
Eski 20-07-2015, 12:19   #1
boguz
Ağaç Dostu
 
boguz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 297
boguz / Şimşir ve Zeytin

Merhaba
Geçen hafta yakınlardaki bir fidanlığa gidip bonsai adayları aradım taradım, tam istediğim gibi bir şey bulamadım, elim boş çıkmayayım diyerek aşağıdaki şimşiri aldım Genelde toprak değişimleri için kış ayları deniliyor ama internnette şimşir için yaz aylarında 2 yılda bir toprak değişimi yapılır diyor. Sizce bu mevsimde bonsai saksısına yerleştirmem uygun olur mu? Budama için kış mevsimini bekliyorum, süpürge tarzı yapmayı deneyeceğim.

Fidancıdan çıkmak üzereyken, burada sizin tavsiye ettiğiniz gibi, atıl fidan olup olmadığını sordum, bu zeytini gösterdi ve yok parasına verdi bana Yaprakları çok sağlıklı gözükmüyor sarı sarı lekeler var, ayrıca siyah poşet içerisinde kalitesiz hiç su emmeyen bir killi toprakta duruyordu, ben köke dokunmadan daha büyükçe bir saksıya koyup etrafına torf ekledim. Toprak değişimi ve budama konusunda tavsiyeleriniz var mı? Alttaki 2 dalı tutup tepesini budarım diye düşünüyorum.

Bu arada tüm fidanlarıma 2 haftada 1 marketten aldığım, bonsai sıvı gübresi diye geçen gübreyi (NPK (3,5:7,0:4,5) veriyorum.

Genel olarak herhangi bir tavsiye ve öneriniz olursa çok mutlu olurum.
Teşekkürler

20.07.2015

20.07.2015

boguz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön