View Single Post
Eski 12-07-2015, 18:05   #28
Karena
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-09-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 76
Sırık Çeri Domates / İsmail Kuzucu

Domateslerim artık yeterli uzunluğa erişmiş olacaklar ki (yaklaşık 1m.) çiçeklerini oluşturmaya başladılar. Benim şu an ki korkum, çiçeklerinin meyve oluşturmaması!
Sebebi ise, bir apartmanın 5. katın da oturmamız, etrafımızın sitelerle çevrili olması ve en yakın boş arazimizde kovanları ile beraber kendi sebze ve meyvesini yetiştiren amcanın arazisinin cami yapılması amacı ile kepçe ve dozerler tarafında yıkıma uğraması.

Önceki seneler balkonumuzda çiçek bulunmasa da günde 4-5 arının ziyaretlerine maruz kalırdık. Bu sene balkonda bir çok çiçekli bitkinin bulunmasına rağmen hiç bir arı tarafından ziyaret edilmiyoruz.

Sormak istediğim, domateslerin çiçeklerini ben nasıl tozlaştırabilirim? Mesela bir kulak çöpü ile **** bir tüy ile bunu başarabilirmiyim?

Sitemizin önüne istinat duvarının yeniden yapımına ilişkin inşaat çalışmasının yarattığı bir parmak toz da cabası. Bu toz yapraklar da aşırı bir katman oluşmasına neden oluyor. Bitkimin meyve tutumuna ve gelişimine olumsuz bir katkısı olur mu? Neler yapabilirim? Bu konuda da bilgilerinizi esirgemezseniz çok memnun kalırım.

Eklenen Resimler
   
Karena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön