View Single Post
Eski 12-07-2015, 08:01   #16
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Ismail Bey, burasi birkac kisi biraraya gelip "chat" yaptigimiz bir oda degil. Burdan cikip Facebook'a niye gideyim. Orda konusulan seyin ufak gibi gozuken ama onemli oldugunu dusundugum bir soruna isaret ettigini dusundugum icin buraya tasidim; burdan devam ediyoruz.

Bu forumun fonksiyonu, nasil kullanilmasi gerektigi konusunda hala kafa karisikligi var. Burasi birbirimizle laflayip evlere dagilacagimiz bir yer degil. Bu basligi, disardan (veya uyelerden) Bakir Nitrat'la ilgili bilgi edinmek isteyen yetistiricilerin gelip bakacagi bir kaynak olusturulabilsin diye actim. Herhangi birimizin soyledigi hatali bir konu varsa, burda duzeltilir. Boylece konu hakkinda herseyin derli toplu olusturuldugu bir kaynak olusturulmus olur. Arkadasiniz konuyla ilgili bilgi vermek istiyorsa buraya gelebilir ama burda esas olan, sizin ve diger ureticilerin urunu nasil kullandigi. Facebook'ta urunun tanitimini yapan mesajlar yazmissiniz. Urunu acik sekilde hem fungisit yerine hem de gubreleme amacli kullandiginizi, urunun cok iyi sonuclar verdigini fotograflarla destekleyerek anlatmissiniz.

Bakir Nitrat, genis olcekli uygulamalarda ve ozellikle genis olcekte yuzeysuyu havzasinin yeraltisuyu havzasiyla cakistigi arazi sartlarinda gubreleme icin kullanilamaz, bu cok acik. "Ama biz yapraktan verilecek diyoruz, 'doz asimi yapmayin' diye de uyariyoruz" demek de tam bir piskinlik olur. Soz konusu uygulamayla "organik tarim" sinirlarinda kalinmasini beklemek, sinirlari zorlamak oluyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Demek ıstedıgıme geldınız ıste. Nıye ılk konu mesajında boyle acıklama yapmayıp fotograf paylasılmıs bu urun kullanılmıs gıbı tek urune yuklendınız?

Yukarıdakı mesajı aynen facebooktakı konuya yazar mısınız, net cevabı fırma sahıbı verecektır.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön