Konu: Kuş Gribi
View Single Post
Eski 23-01-2006, 14:15   #15
Sefer GİRİŞEN
adige
 
Sefer GİRİŞEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2005
Şehir: Asarcık/Samsun
Mesajlar: 156
karakedi; tencereye girip kaynadıktan sonra hiç bir şey olmaz.En büyük tehlike kuş gribi virüsü taşıyan hayvanların ağız, burun akıntıları ve dışkıları ile temas etmek veya bunlarla bulaşık olan maddelere ellemek.Bu da köylerde yetiştirilen , serbest dolaşan tavuklarla bulaşabilir.Büyük tavuk işletmelerinde böyle bir durum çok zor.Bu yerlere dışarıdan gelen ziyaretçileri bile almıyorlar.Mutlaka girilmesi gerekiyorsa özel giysi giydirilir ve dezenfekte edildikten sonra girilebilir.Daha geçen gün 50 tane köy yumurtası aldım komşumdan,tavuklar çoktan beri içerde ve hastalık olmadığını biliyorum. On gündür dışarı salınmamış olduğundan emin olduğum her türlü kümes hayvanının etini gönül rahatlığıyla yerim.
Ayrıca bu virüsün sıcakla başı pek hoş değil, yüksek sıcaklıklarda çok çabuk ölüyor, soğuğu daha çok seviyor.

Sağlık Bakanlığı'nın sitesinden aldığım virüsün küçük bir bölümü aktarıyorum;

"Virüsün, 56 °C’de 3 saate veya 60 °C’de 30 dakikada öldüğü bildirilirken, formalin ve iyot bileşiklerine de duyarlı olduğu belirtilmektedir. Ayrıca virüs, kontamine gübrede düşük ısılarda en az 3 ay canlı kalabilirken, suda 22 °C’de 4 gün, 0 °C’de ise 30 gün canlılığını sürdürebilmektedir. "

Tamamını aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

http://www.saglik.gov.tr/default.asp?sayfa=detay&id=636

Sefer GİRİŞEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön