View Single Post
Eski 10-07-2015, 10:34   #2082
ozcantekin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-11-2013
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 107
haklısınız

Bende sizin gibi düşünüyorum ancak tereddütlüyüm, prof yaşar akça, ibrahim balkal, selami bayrak hep sırta dikim diyor ve dünya buna geçti diyor,

Dün Mehmet Sütyemez ile mailleştim, en az 7x7 veya 8x8 olsun dedi

Forum üyelerinden Cemal Özcan ile mailleştim kendisi 6x6 tavsiye etti kendisine tekrar geri dönüş yapacağım,aynı şehirdeyiz bahçesini görmek istediğimi ileteceğim kabul ederse ziyaretine gideceğim.




Ben kendi 12,5 dönümlük tarlama 8x4 dikme niyetindeydim, ancak 10 yıl ve üzeri chandler bahçesi görmedim bilmiyorum, bu tür tarlası olan duyan gören varsa lütfen paylaşsın,

Dün


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Murat Kayadelen Mesajı Göster
7x3,5 Dikimi küçük bahçelerde el ile budayıp şekillendirmeniz neredeyse imkansızdır. Amerikada avustralya da çok büyük bahçelerde (500+ha ) mekanize Budama ile bu sıklıklara inildiği söyleniyor , Dediğim gibi söyleniyor.
Bu forumda hemen hepimiz işini profesyonelce yapmaya çalışan amatörleriz , gerçekçi olmamız lazım. 7x3,5 dilimde Sıra aralarının 5-6. Yaşta çıkarılabileceğinden bahsediliyor. 5-6 sene boyunca fidanı, gübresi, budaması , sulaması ile uğraştığınız, emek ve para harcadığınız fidanı tam da verime yatıracağınız yaşlarda sökecekmisiniz? Bu ağacı Profosyonel bir söküm makinası ile söktürüp başka bir bahçeye taşımanın maliyetini biliyormusunuz? Sıra araları kapandığında hasat zamanı ağaçlarının nasıl silkeleyecek, ürünü nasıl yükleyeceksiniz?
Fidancıların gazına gelmeyelim, araştıralım. .

ozcantekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön