View Single Post
Eski 09-07-2015, 22:01   #150
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Sn MeyveliTepe bahsettiginden beri hemple ilgili hem cesitli konular taksit taksit aklima geliyor hem de ilginc seylerden haberim oluyor Dun yolda giderken, Amy "ortu bitkisi ne, ne ise yariyor" da dahil uygulamalarla ilgili sorular soruyordu. Anlattiktan sonra "bakalim belki hemp ekerim" dedim. "A aaa hemp mi, ben onu protein tozu olarak kullaniyorum kac yildir" demesin mi Meger keten tohumuyla donusumlu olarak taze meyve suyu filan hazirlarken kullaniyormus. Paketinin resmini cektim (alttaki resme bakildiginda protein, yag ve mineral icerigi bakimindan cok zengin oldugu goruluyor):

Name:  Hemp1.jpg
Views: 895
Size:  25.8 KB
Name:  Hemp2.jpg
Views: 884
Size:  32.7 KB

Sonra da birkac ay once arabada giderken radyoda dinledigim haber aklima geldi; hemen internete girip baktim. Haberi buldum: Senate approves hemp bill. Bu sene basinda, endustriyel alanda kullaniminin giderek artmasiyla birlikte Florida'da hemp ekimi yasallasti. Bu bitki, marijuananin yapildigi bitkilerin dahil oldugu ailenin bir uyesi. Detaylarina bakinca, ortu bitkisi olarak (ve yukardaki resimlerdeki gibi urunlerde) kullanilan bitkinin tetrahydrocannabinol iceriginin cok dusuk oldugu goruluyor. Yani yasadisi uygulamalarda kullanilan icerik konusunda sorun yok (zaten oyle olsa gecemezdi cunku tibbi marijuanayla ilgili gecen seneki referandumda yeterli oy alinamadi; sanirim %48 evet demisti) Ciftcinin, arazisinin topragini guclendirmesine ve pazar icin ham halini ureterek ek gelir saglamasina yardimci olmak uzere yasallastirildi.

Bunlarin ustune kucuk olcekte ekimler icin tohum satan yerleri (bunlar cok az sayida; genelde kucuk kullaniciya satis yapan yerler henuz cok yayginlasmamis gozukuyor) arastirdim. Tesadufe bakin ki, Florida'da bir kaynak varmis. Tohumlar bir gunde geldi. Asagida resmini yayinliyorum. Bunlarin bir kismi arka, gozden uzak bahceye ekilecek. Aklima girdigi icin MeyveliTepe'ye tesekkurler

Name:  HempSeed.jpg
Views: 915
Size:  46.5 KB

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön