View Single Post
Eski 07-07-2015, 22:10   #143
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bu resimde sol tarafta gozuken tepecigin toparlanip kompost alanina tasinmasi oldukca zaman aldi ama aradan gecen 1 yilda gubrenin aldigi son hal asagidaki resimlerden goruluyor.

Name:  GM1.jpg
Views: 966
Size:  71.4 KB
Name:  GM2.jpg
Views: 984
Size:  70.7 KB

Bir tek ben mi boyle dusunuyorum bilmiyorum ama bitmis kompost benim istahimi aciyor; yiyesim geliyor, ya da kek yapasim Bu muhtesem "son urun" (hacim olarak toplamda 2-3 m^3 kadar, kompostun tasindigi alanda bir miktar da daha onceden kullanmadigim kadar var), 1-2 mevsim boyunca 1.5-2 donumluk alanda yeterli olacak. Az gibi geliyor ama kompostu hic butun alana yaymiyorum; sadece ekim siralari boyunca bitki koklerine verilecek. O temizlenen tepecik de cok sayida bitki icin yeni yer acilmasi demek. Sonbaharda uretim alani genisletilecek.

Asagidaki de ufak yumrulu bir yer elmasi. Yaz icin cok daha fazla sayida yer elmasi ve patlican dikmedigime pismanim. Bunlar bizim nemli ve sicak iklimimizde de oldukca iyi sonuclar veriyor.

Name:  SunChoke.jpg
Views: 1037
Size:  74.4 KB

Su anda belli tohumluk bitkiler disinda uretim en az seviyede. Alanlar temizlendi ve yabani otlar bicildi. Yazin yagmur sartlarinda bu otlar kisa araliklarla geri gelecek ama en son temizlik sonrasinda bu sene ilk defa olmak uzere karabugday ektim ki yabani otlari bastirmak gibi de ek bir islevi var. Bakalim (homojen) cimlenmede ne kadar basarili olabilecegim. Karabugdayi, hem cimlenmede hizli sonuc vermesi (ben ektikten sonra aksi gibi yagmurlar durdu o ayri bir mesele), hem buranin yaz sartlarina uyumlu olmasi hem de daha cabuk hasada gelmesi (bicilme) nedeniyle sectim. Topraga geri dondurecegi organik icerik de cabasi.

Yazin geri kalan kisminda sonbahar icin uretim planlari, ANATOHUM Projesi'nin yeni veritabani sayfasinin duzenlenmesi ve biri "ciftlikten sofraya" icerikli olmak uzere iki Turkce blog icin calismak gerekecek. Bir de onumuzdeki gunlerde Amerika icinde 10 gunluk bir tohum gezisine cikacagiz; bunun da ayrintilarini daha sonra ve buyuk ihtimalle bloglardan biriyle aktarabilecegim. Simdilik ozellikle veritabaninin ustunde daha cok duruyorum cunku hem eski halinden memnun degildim hem de artik duzenli veri girisinin saglandigi kalici bir "populer kaynagi" etkin sekilde isler hale getirmek gerek.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön