View Single Post
Eski 04-07-2015, 09:07   #156
sebazios
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-05-2015
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 20
Asma (Üzüm) hastalık ve zararlıları

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hazerhan Mesajı Göster
arkadaşlar benim çubuğumun biri zayıf kaldı kontrol için kök kısmını açtım çok fazla yaklaşık bir avuç kurt var neden olur diğer çubuklarada geçermi ne yapmalıyım teşekkürler
Geçebilir. Cevap için çok geç kalınmış ama kök zararlıları çoğunlukla yayılım gösterme meylindedirler.

Çözüm: toprağa uygulanan insektisitlerdej kullanmanız. Birçok isim ve marka altında bulunabilse de genel adı "danaburnu ilacı"dır. Ayrıca en hızlı etkide bulunan ilaçtır.


Uygulama, bitkin kök bölgesine, toprak yüzeyine serpme şeklinde. Üzerine hafif bir sulama yapılırsa sonuca ulaşmak hızlanır.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
benim derdim funguslar, böcekler değil. evdeki asma çardağına dadanan zararlı. şu an üzümler küçük ve yeşilken bile gelip salkımları yiyip yerlere döküyor. ben kargalar yapıyordur deyip üzerinde durmuyordum. fakar bunu izlemeye alınca zarar yaptığı bölgede dışkısına rastladım. dışkı kupkuru ve zencefil köküne benziyor. bu konuda tecrübesi olan varmı?

Karatavuk / karabakal isimli kuş zararı. Simsiyah renkte ve kargaya benzeyen, ama karganın 1/3'ü boyutlarında bir kuştur. Çok yılışık, zeki ve inatçıdır. Sabah erken ve akşam üstü gelir.

Büyük bağlarda, belirli periyotlarla patlayatak kuşları ürküterek kaçıran ve bildiğimiz mutfak tüpünden güç alan düzenekler mevcuttur ama sizin için bu ihtimal zor.

Nöbet beklemek **** file sistemi şu an için başvurulabilecek seçenekler.

sebazios Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön