View Single Post
Eski 29-06-2015, 16:14   #2281
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili akçabardak, ne güzel kareler yine gözümüz şenlendirecek kadar,lisilerin çok güzel inşallah pembe ve tonlarıda çıkar. benim favori rengim pasteller ve şarap rengi hele kayısı rengine bayılıyorum. bu sene çok niyetlendim sayın kgursan dan almayı ama son dakika vazgeçtim.sebebi gene sıcaklar, ya olmazsa diye endişelendim. tohum dan denemeyi düşündüm. pek zahmetli diğer çiçeklerin yetiştirmesine göre, kısmet bakalım ne zaman bahçemde lisianthus açtırabilirim.siz fide olarak mı aldınız yoksa tohumdan mı yetiştirdiniz? arkadaşım ne dikeceğim şaşırmış vaziyetteyim.eşim duymasın kendime kızıyorum. bırak biride eksik olsun demi canım. çok oyalanmadan çıkayım sayfadan yine krizim tutacak hadi hoşça kal...sevgiler...

Sevgili münevver teşekkür ederim karelerimi beğendiğin için.

Lisilerim geçen seneden kalma, tohumdan ekmiştim ama çok nazlı oldukları için erkenden yetişmediler, ancak sonbahara yetiştirebildim ve çiçeklenmişlerdi ama ben her ihtimale karşı Sn. kgursandan da almıştım onlar yazın çiçeklendi tohumlarını aldım, benim geç büyüttüklrim de son baharda açtılar.
Çiçeklenmeleri bitince kışa doğru tek tek köklerini oynatmadan saksılara almıştım kışı kuytu bir yerde geçirdikten sonra havalar ısınmaya başlayınca ilk baharda saksılardan tekrar kalıp gibi çıkartıp bahçeye imdirdim.
Bu sene satın hiç almadım bunlar var diye, tohumdan yine ektim ama daha büyüyemediler sanırım yine sonbahara kalacaklar sevgili münevver.


Bunlar benim geçen senenin lisileri, Kgürsandan aldıklarım
akçabardak / bahçe


Bunlar da benim tohumdan ekip çok geç büyüttüklerim,
Bu senekiler bunlardan sağ kalanlar, 2.yılı
akçabardak / bahçe


Bunları da Şubat ayında ektim ama ısı yetersizliğinden çok geç çimlendiler, büyüyecekler de adam olacaklar

Name:  DSCF7399.jpg
Views: 530
Size:  44.2 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön