View Single Post
Eski 21-06-2015, 20:21   #435
nikon_
Ağaç Dostu
 
nikon_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 306
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist Mesajı Göster
Pistia'nın hızlı gelişiminden dolayı bunu yaptığınız taktirde nelumbo'nun gelişimini yavaşlatmış olursunuz zira pistia sudaki çoğu besini kısa sürede tüketecektir.

Akvaryumda dahi pistia yeşil su ve alg sorunları için kullanılırken direkt güneş altından bu besin tüketim etkisinin artacağından emin olabilirsiniz.

Ben yerinizde olsam pistia'lar ile daha yeni gelişme evresinde olan lotus ile birlikte koymazdım...

Bu arada siz de mi lotus tohumlarını yurt dışından temin ettiniz?
Sayın hobiciakvarist, pistialar şu an hala ayrı bir kapta gelişme evresindeler, her iki tür de yeterince geliştiklerinde daha geniş yüzeyli bir kapta birleştirilecekler. Akvarist olduğum için pistialar tanıdığım ve bir tankımda yetiştirdiğim bir bitki. Her iki bitki bir araya geldiğinde zaten belirli sürelerle sıvı gübre takviyesi yapacağımdan nilüferlerin besinsiz kalması söz konusu olmayacaktır. Ayrıca, nilüferleri diktiğim malzeme zengin bir besin içeriğine sahip olduğundan besinsiz kalmayacaktır. Şu an deli gibi yeni yaprak çıkartıyor.
Nilüfer tohumlarını Zengarden'den almıştım geçen yaz. O dönem ikisini çimlendirmiştim, ancak ilgisizlikten ölmüşlerdi. Bunlar daha ilgi görerek büyüyorlar

nikon_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön