View Single Post
Eski 17-06-2015, 19:29   #142
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Ufak Şemmame (Şamama)

2012 tohum etkinligine Sn dermana tarafindan gonderilen Şemmame'yle birlikte ANATOHUM Projesi kapsamina aldigim cep kavunlarina simdilik ara vermis olacagim. Bazen turlu turlu aksilikler oluyor ve bir tohumun geri donusunu saglamak uzun zamana yayilabiliyor. Hava sartlari (ornegin sel), hastaliklar, zararlilar, beklenmeyen bir kaza (sera icindeki fidelerin bir firtinada yerle bir olup kirilmasi da dahil) bu zamani kimi cesitler icin uzatiyor. Semmame de bunlardan biri. Az miktarda tohum gelmisti, geriye de birkac tane tohum kalmisti. Neyse ki bu mevsim bunlari cogalttim.

Şamama icin burda bir resim verilmis. Tohumunu cogalttigim cesit bundan farkli, oval ve daha ufak (60-65 gr civarinda) meyveler veriyor. Cizgilerin rengi yine hakiye daha yakin. Cep kavunlarinin genelinde oldugu gibi, tatli degil ama muhtesem bir tropik meyve (daha cok ananasa yakin) kokusu yayiyor. Turkiye'de tatli cep kavunlarinin oldugundan da bahsediliyor bakalim onlara ulasabilecek miyiz...

Şemmame'nin tohumlari bu sene proje gonullulerine gidecek. Sele/firtinaya kurban gitmeden olgunlasmasini umdugum 1-2 meyvesi daha var. Onlar da olursa, etkinlikte az da olsa dagitilacak.

Name:  Semmame1ANA.jpg
Views: 1760
Size:  40.6 KB
Name:  Semmame2ANA.jpg
Views: 1222
Size:  56.5 KB

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön