Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan
Bu arada bahçedeki fıstık ağaçını da gördüm fıstıklar görünmeye başlamışlar acaba yeni olan fıstıklardan daha taze iken reçel yapmayı düşündünüz mü ben olsam kesin denerdim
|
Alıntıladığım mesaj sayesinde Antep fıstığı reçeli yapmaya karar verdim. Daha önce böyle bir meyveden reçel yapıldığını duymamıştım.
Netten araştırdığımda aklıma yatan
böyle ve
böyle iki tarif belirledim. İkinci tarifte karar kıldım.
Ölçüleri birebir aynı değil, deneme amaçlı olduğu için meyveleri iki avuç kadar topladım.
Saplarını temizleyip güzelce yıkadım. Bir tencerede 10-15 dakika kadar haşladım. Bugün üç kere süzüp suyunu değiştirdim. Bu işlem üç gün tekrarlanacak.
Sanırım güzel olacak, haşlarken burcu burcu fıstık koktu.
Devamını ve sonucu paylaşırım.