View Single Post
Eski 10-06-2015, 12:45   #1238
erkanbey
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Bir toprak düzenleyici olarak tki humas kullandım o iş tamam.Bitkisel humik asit'i yani içinde daha çok fulvik asit bulunan ürün'ü sizinde belirttiğiniz gibidaha hızlı sonuç görmek için bir nevi besleyici olarak kullanmak için düşünüyorum.

Her gübrecide var evet ama asıl mesele oranlarda değil insanlarımıza fazla güvenmiyorum ya üstünde tarih olmuyor kaç senedir bi kenarda beklediği belli değil, veya üstünde yazan değerleri içermeyen bir ürün olabilir vs vs.
Sonuçta insanların sıklıkla kullandıkları güvenilir bir firma olması güvenilir değerleri üstünde barındırması fiyattan önce gelen bir özellik benim için.

Ben evdeki bitkilerimde kullanıyorum bana tonlarca ürün lazım değil,1 lt olsun sağlam olsun o yüzden her bulduğumu eve sokmak istemiyorum.

Blackjack humik asite gelince leonardit menşeyli bir humik asit nasıl oluyorda 4-6 ph aralığında olabiliyor hayret.Bu konular hakkında forumda epeyce bir yazı okuduk buradan çıkardığımız sonuç bu değerlere sahip humik asitin bitkisel menşeyli olması gerektiği yönünde.Çünkü leonarditten humik asit elde ederken ph'ı 14 civarında olan potasyum hidroksit ile çözülüyor böylelikle leonardit iken misalen 6 olan ph'ı sıvı hale getirildiğinde 11-13 civarı oluyor burada normal olan rakamlar bunlar.Esas olarak hem sıvı olup hem leonardit menşeyli olup hem 4-6 ph aralığında olan bir ürüne tereddütle bakılmakta yanlışım varsa bu işin ustaları düzeltir.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön