View Single Post
Eski 07-06-2015, 13:41   #84
erkanbey
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi magnum_2323 Mesajı Göster
Merhaba Erkanbey. Ben de kırmızı örümcekler ile uğraşıyorum. Bir türlü çözüm bulamadım. Ama senin çilek düzeneğini çok beğendim. Nasıl yaptığın hakkında bilgi verebilir misin?
Çilek düzeneğinin yapılışını şu linkten takip edin ayrıntılı anlattım.
Çilek yetiştirmek için dikey düzenekler

Kırmızı örümceğin çözümünü bulduk sonunda şükür.Kimyasal ilaç bile kullansak gene çıkıyorlar,arap sabunu vs yaprağın rengini yapısını bozuyor vede kötü kokuyor,son olarak neemazal isimli ilacı kullandım sonuç süper.
Bugün kullanalı 6 gün geçti bir tane kırmızı örümcek kalmadı.İlaç organik bir ilaç,kokusu yok gibi,yapraklara leke yapmıyor,sıktıktan sonra meyveyi ye sıkıntı yok,tek eksisi fiyatı biraz pahalı ama bence harcadığım emeğin yanında çektiğim stresin yanında o para devede kulak.Biraz büyükçe bir kulak ama olsun 😀

100 ml ilacı 40 tl ye aldım,20 ml kullandım boruda 120 çilek var her yaprağa tek tek altlı üstlü iyice fısfısladım 2-3 saat sürdü ama olsun sonuç iyi.Balkondaki diğer bitkileriminde hepsine fısfısladım.Toplam 4 litre su yapmıştım 1 lt gibi arttı onuda iki akşam sonra uzaktan fısfısladım aslında her ilaç için geçerli olan bir kural ilacı yaptıktan sonra ilk 5-10 dakika içinde kullanmak en iyisiymiş yoksa ilacın etkisi kaçıyormuş.

Bu sene ilaçlamalar yüzünden o düzenekten lezzetli bir çilek yiyemedik saman gibi oldular ilaçları içlerine çekince bundan sonra yeriz artık nasip.

Çileklerin neemazal'dan önceki hali ve bugünkü halini ekliyorum

Eklenen Resimler
 
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön