View Single Post
Eski 04-06-2015, 15:49   #804
mimARif
Ağaçsever
 
mimARif's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-06-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Keyzar Mesajı Göster
Değerli üyeler,

Geçen yıl sonbaharda terasımın bir kısmına çim ekimi gerçekleştirdim. Zeminde drenajı sağlayan keçeli özel bir malzeme ve üzerinde yaklaşık 5-6 cm. kalınlığında toprak bulunmakta. Çimlenme dönemi oldukça geç meydana geldi ve geçen süre zarfında çimlerin boyları fotoğrafta göreceğiniz uzunlukta kaldı. Yer yer kelleşme ve kuruma da meydana geldi. Baharın geç gelişi ve Ankara'nın mevsimsel koşullarını da dikkate alarak çevremde akıl danıştıklarım normal bir süreç olduğunu söylediler, yalnız birkaç konunun uzmanından aldığım geri dönüşler ise pek aynı fikirleri içermiyordu. En son kelleşen bölgelere tohum, toprak takviyesi ve tüm çim alana çim gübresi takviyesi yaptım ve sonuçlarını bekliyorum.

Danışmak istediğim, Ankara'nın mevsimsel koşullarını, toprak kalınlığını, teras üzerinde uygulama yapıldığını dikkate aldığımızda bakım ve iyileştirme hususunda tavsiyeleriniz olur ise çok memnun olurum.

Saygılarımla,
merhaba keyzar,
kullandığın çim karışımında hangi türler bulunuyor bilmiyorum ama fotoğraftan anladığım kadarıyla yanlış çım seçimi.yanılıyorsam özür dilerim.
birde çimleri güneşli havada sulamaktan da buna benzer sorunlar oluyor.
umarım çim alanınızı kurtarırsınız kolay gelsin.

mimARif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön