Konu: Yasemin
View Single Post
Eski 04-06-2015, 10:12   #1063
markymark
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-02-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk Mesajı Göster
Öncelikle resimlerinizi foruma yüklemeniz daha iyi olacaktır, hem uygun boyda otomatik olarak yerleştirilecek hemde ilerde resim yüklediğiniz siteden resimler kalktığında buradaki mesajdaki resim yerleri boş kalmayacaktır. Göreceğiniz gibi aşırı büyük resimler forumun formatını bozmaktadır.

Bitkiniz Pervane Yasemin (Trachelospermum jasminoides)
Açık havada direct güneş altında kalabilir, ancak kapalı cam balkonda sürekli güneş zararlı olabilir. Çok sıcaklarda camların açık olması havalanması iyi olcaktır.
Kışın da soğuktan etkilenmez rahatlıkla dışarıda bırakabilirsiniz.
Bitkiniz çiçeklerini doktükten sonra dal uzatmaya başlayıp kışa kadar bunu sürdürecektir. İlk baharda çiçeklenmeden önce ( Mart Nisan gibi ) gerekirse şekil budaması yapabilirsiniz. Budanmaya çok yatkın bir bitkidir.
Telefondan yazdığım için boyut ayarlaması yapamadım malesef. Forum penceresinden de yükleyemedim (sanırım boyutu büyük olduğundan) site yönetimi bu konuda yardımcı olursa sevinirim.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Camları açıyoruz ara ara. Benim korkum kışı geçirmesi konusundaydi. Budama konusunda kaynak **** tavsiyeniz varsa çok makbule geçer.

markymark Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön