View Single Post
Eski 01-06-2015, 14:12   #23
Tangra
Yeni Üye
 
Tangra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2015
Şehir: izmir
Mesajlar: 20
Sayın Meyvelitepe, blog sayfanızı yaklaşık 4 yıldır takip ediyorum, tüm yazılarınızı büyük keyifle hiç sıkılmadan okuyorum ve yaptığınız çalışmalardan dolayı hayranlık duyuyorum.
Araştırmacı, sorgulayıcı yönünüzle ülkemiz doğal, organik tarımına çok şey kattığınızı düşünüyorum. Son olarak İrfan çayı ile yine şaşırttınız, eminim rahmetli babanız sizinle gurur duyardı.
Küçük bahçemde kendi ihtiyaçlarım için domates, biber, salatalık yetiştiriyorum birkaç tane de zeytin ağaçlarım var. Yer kısıtlı olduğu için sebzeler için 10 ar metrelik 2 ada oluşturdum, sulamayı damlama boruları ile yapıyorum. Şimdiye kadar hiç kimyasal gübre ve zehir kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum.
İrfan çayı ile ilgili yazılarınızdan sonra ben de uygulamaya karar verdim. Akvaryumcudan aldığım ve gücünden emin olduğum alüminyum gövdeli hava pompası ve ~120 litrelik mavi bidon ile tertibatı kurdum. Bahçemdeki yabani otları, lahanaları, acılaşan marulları ve bolca bulunan nanelerden bir kaç avuç ve hepsini parçalayarak bidonun üçte ikisine kadar doldurdum. Su ile tamamlayıp hortum ucu dipte pompayı çalıştırdım. İlk üç gün taze ot kokusu geliyordu fakat 4 günden sonra hoş olmayan koku yaymaya başladı, hani ısırgan otunu oksijensiz ortamda fermente ettiğimizde oluşan koku gibi.
Bidon güneş almayan gölge bir yerde, pompa sayesinde su fokur, fokur, hava sıcaklığı ortalama 24 derece idi. Kötü bakteriler neden üstün geldi anlayamadım.
Sonuç: 6 gün sonra suyun rengi koyu yeşil ( sizin elde ettiğiniz ise kırmızımsı), PH değeri 8 ve hoş olmayan koku.
Sıvı gübre tankında yarı yarıya su ile incelttim ve ~80 lt sıvı elde ettim ( EC metre yok, kısa zamanda temin edilecek) PH değeri 7.5. Düşürmek için 150ml. humik+fulvik asit ve 400 ml. sirke kattım yine ölçtüm - 6.5 ph. Bu şekilde sabah bitkilere verdim.
Eğer işlerinizden fırsat bulur da kısacık dahi olsa bir yorum yazarsanız çok memnun olacağım.

Tangra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön