View Single Post
Eski 30-05-2015, 10:51   #407
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Ben yere kadar inen ağaçları da seviyorum. Aslında ağaç göründüğü kadar kalın değil, arkadaki taşı güzel seçerek kalın bir gövde izlenimi yaratmış. Bendeki yıldız yaseminler 7-8 cm oldu ama bahçenin bir parçası oldular bu aşamadan sonra sökmek zor, 2 yıl önce birkaç tane daldırma yaptım ama kalınlaşmaları için çok zaman gerekiyor. Yıldız yaseminler dalı kesmeden toprağa yatırılıp üzerine toprak atılarak daha kolay üretiliyor. Bahçede 1 tane de sarı yasemin kalınlaştırmaya çalışıyorum ama daha yeterli kalınlığa ulaşmadı, ulaşırsa sökeceğim.

İyi çalışmalar dilerim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nicholai hel Mesajı Göster
Ağaçta müthiş bir çatallanma var bu da yıllarca eğitimin sonucu, bu yönüyle çok değerli, fakat benim elimde olsaydı bu ağaç mutlaka alttan bazı dalları eler gövdeyi bir miktar açığa çıkarırdım.

Belki böyle

Eklenti 556082

Hatta belki daha ileri gidip sol alttaki öbeği de alırdım.
Ve bu şekliyle ağaç muhtemelen başyapıt olmaktan çıkar, "güzel bir bonsai" olurdu.

Yaşlı yıldız yasemin bizim buralarda da bulunmuyor. Ya çelikten üretim genç fidanları satıyorlar ya da topiary teknikleriyle geliştirilip şekil verilmiş, dolayısıyla çok pahalı olanlarını. Serbest gelişime bırakılmış uygun fiyatlı yaşlı aday hiçbir yerde karşıma çıkmadı malesef.

Tohumdan yetiştirdiğim su yaseminlerim var. On sene kadar sonra güzel olabilirler.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön