View Single Post
Eski 29-05-2015, 15:26   #2247
mühendis57
Ağaç Dostu
 
mühendis57's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2007
Şehir: sinop
Mesajlar: 250
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pinkdreams Mesajı Göster
Merhabalar. Ben Filiz. Isparta'dan. Arkadaşlar bir sorunum var forumu tesadüfen buldum inceledim ama emin olamadığım bir nokta oldu daha sağlıklı bir cevap alabileceğimi düşündüğüm için yazıyorum, sizlerden yardım bekliyorum. İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Hediye olarak bir orkide geldi geçtiğimiz ay. Direkt güneş almayan, hava alacak nemli bir yerde tutuyorum orkidemi. Buna rağmen dallarında sararma başladı kısa bir süre sonra. Sararmanın olduğu dalı bir boğum altından steril bir budama makasıyla budadım sararma devam ettikçe dalları 2-3 kez daha budadım. Sonra yapraklarında da sararma oldu. Kökleri saksı dışına taşıyor diye orkide toprağı aldım Tekzen'den. Yeni şeffaf saksısına koymak istediğimde rengi krem gibi yumuşak kökler olduğunu gördüm temizledim ama orkidemin toparlandığını gözlemleyemiyorum Bugünde orkidem var olan son 2 yeşil yaprağınıda düşürdü. Birkaç resim çektim sizler için. Orkidemin cinsi Phalaneopsis bu arada. Çiçeğimi kurtarmak istiyorum. Yardımcı olabilecek herkese teşekkür ederim.
merhaba filiz hanım orkidenizin kökleri yeşil hala sağlam gövdesi var ise sizi şaşırtıp yeni yaprak çıkartabilir fakat gövdesi tamamen çürümüş ise yapacak birşey yok.Resimlerden gövdenin durumu pek net anlaşılamıyor.eğer gövde sağlam ise saksınızın üzerini streç film ile gündüzleri kapatın gece havalandırın ve su püskürtün. Birkaç saat havalandıktan sonra streçi tekrar kapatacaksınız bu işlem 1 ay kadar sürer. Eğer nemi kontrollü şekilde sağlarsanız orkideniz bu emeğinizin karşılığını verecektir...

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön