View Single Post
Eski 28-05-2015, 16:46   #51
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Olgunlastirilirsa iyi olur cunku son evrede sularini iyice olusturmus olacak ki daha cok meyve suyu olursa sonuc daha iyi olur.

Eger cok beklenmedik, bitkiyi sokmenizi gerektirecek bir durum soz konusuysa, bitki aniden olduyse ya da biryere gidecek olup bir an once tohum hasadi yapmak istiyorsaniz; meyve eger olgunlasma evresine girdiginin isaretlerini veriyorsa yani ornegin kirmizi renge donecegini bildiginiz bir meyvenin omuzlari kizarmaya, renk kirmiziyi donmeye basladiysa da hasat yapip ayni yontemi kullanabilirsiniz. Bu evrede de bircok olgun tohum elde edebilirsiniz.

Aklinizda bulunsun; bazen manavlarda da (genelde eski nesil, iyi esnaf) geleneksel domatesler satiliyor. Bunlar icin olsun hibrit domatesler icin olsun, ayni yontemle tohum hasadi yapabilirsiniz. Eger domates hibritse, sonraki mevsimde ektiginizde surprizlere hazirlikli olun

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesutelcicek Mesajı Göster
Son mesajın üzerinden epey zaman geçmiş, hortlatmış olacağım ama merak ettiğim bir konu var. Tohumu alınacak domates mutlaka son demine kadar olgunlaştırılmalı mıdır? Yoksa herhangi bir yerden satın alacağımız domatesten hoşumuza giden birini de tohumluk olarak fermente edebilir miyiz? Aydınlatırsanız çok memnun olurum. İyi forumlar.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön