View Single Post
Eski 27-05-2015, 21:04   #213
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Abla işler çok yoğun ilgilenmem zor oluyor, menekşelerimden göndersem yerin var mıdır deyince, yer sorun olmaz bulurum demiştim. Bilmiyordum ki 60-70 nadide menekşenin bana doğru yola çıktığını.

Bugün kargo gelince sevincim görülmeye değerdi. Eşimin, ''Allah akıl fikir versin'' söylemleri arasında kutudan özenle çıkardım canları. Kopan yaprakları da ziyan etmedim, hemen sera kutularına diktim.

Ve sizlerle de paylaşmadan geçemedim. Binlerce teşekkür derim, Sevgili asln. Umarım mahcup olmam.

Alıntıladığım mesajdan yaklaşık bir buçuk ay sonra sevgili Aslı'dan bir mesaj daha aldım.

Kısaca, kabul edersem elindeki diğer menekşeleri ve malzemeleri bana göndermek istediğini yazan bir mesaj. Tabii ki memnuniyetle başım gözüm üzerine aldım kabul ettim.

Menekşeler başımın tacı, agaclar.net'i menekşeler sayesinde bulmuşum ve tüm menekşelerimi kök çürüklüğünden kaybetmişim, aldığım diğerlerini de kaybetmeye devam ediyorum. Fitilli sulama sayesinde kayıplara son.

Gönderdiği tüm menekşeleri fitilli sulama sistemi ile birlikte gönderen Aslı'ya tüm içtenliğimle bir kez de buradan teşekkür ediyorum.

Fitilli sulama bana yabancı ve zor gelen bir sistemdi ama bundan sonra menekşelerimde fitilli sulamadan asla vazgeçmem. Hatta hoyalarda da düşünebilirim, oluyorsa.

Yeni menekşelerimden bir kaç kare.

Name:  menekşeler.jpg
Views: 2332
Size:  33.4 KB

Sfagnum yosunu da göndermiş ve çıplak elle dokunulmaması gerektiğini söyledi. Bu yosunla ilgili forumda bu mesajı okuyunca tedirgin olmadım değil. Şimdilik kargoda kopan yaprakları köklendirmek için kutuya bıraktım.

Name:  yosun.jpg
Views: 1393
Size:  46.3 KB

Bunun yanı sıra menekşe toprağı, perlit, vermikülit ve mini saksılar, pet bardaklar, hazırladığı fitiller, neem yağı, sulama kapları, bitki besinleri, ne var yoksa yollamış. Hatta dev iğneyi bile unutmamış.

İşte güzellerden bir kaçı.

Name:  picasso.jpg
Views: 1317
Size:  38.4 KB

Name:  menekşe.jpg
Views: 1293
Size:  20.6 KB

Name:  menekşe2.jpg
Views: 1284
Size:  23.5 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön