View Single Post
Eski 26-05-2015, 22:49   #190
khanc76
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-04-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 8
kendi tecrübelerimden soruna cevap vermek istedim kardeşim. toprağa koyacağın solucan günresi miktarı toplam harcın %20-25 ini geçmeyecek şekilde yaparsan ağırlığı torf ve cocopeate verirsen daha uygun sonuç alırsın gibi geliyor bana.zaten çabuk salınımlı gübren yeteri miktar var,yavaş salınımlı olan solucan gübresini de çok artırmanın mantığı bence yok.zira azot ve magnezyum bakımında yeterince iş çıkartır koyun gübresi,leonardit te koymuşsun..solucan gübresinden en çok istenen -beklenen olay zaten hümik asit,azot ve magnezyumdur.bunlar senin karışımında bence yeterince var.
ama bence senin harcının asıl eksikliği değil fazlalığı var. zira bol miktarda pH düşürücü ürünler lar ve leonardit te toprağın pH ını yükselterek değil de düşürerek toprağı iyileştiren bir madendir.sana naçizane tavsiyem doğal taşcıya git ,oradan mermer olur,kalsit olur,dolomit olur kalker oluşumlu yapısında CaCO3 bulunan bir taştan 1 kilo al.sonra onu havanda kır..toz haline getiremesen de oluryarım mercimek tanesi kadar olsa da olur ama ne kadar küöük olursa emilimi ve toprağın pH ını 6 ila 6,5 arasına getirmesi o kadar kolay olur.hem bitkiler kalsiyum magnezyum da çeker.**** uğraşamam dersen akvaryumcudan dolomit **** kalsit kumu al .yaptığın harcın her bir litresi için bir çorba kaşığı karışıma ekle.
ben çeşme suyuyla beslemediğimden suyumda kireç yok yok ve toprak pH ını bozmayacak şişe sulardan kullanıyorum..ama sen çeşme suyuyla suluyorsan bitkilerini bunların hiçbirine gerek yok..
bilgin olsun diye şimdilik aklıma bunlar geldi..
iyi günlerde güzel ürünler alırsın umarım.

khanc76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön