View Single Post
Eski 15-05-2015, 15:00   #106
gingy
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-06-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 105
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deliormanlı33 Mesajı Göster
Şubat ayında bu çiçeği arkadaşım hediye etti.Yaklaşık bir metre uzunluğunda tek gövdeli tepesine yakın yerlerden 5 cm uzunluğunda yaprağa benzer dallar ve onların uçlarında küçücük yaprakları var.Mart ayı sona doğru toprağın üst kısmında yaklaşı 2 cm lik bir bölgede kahverengi bir renk oluştu.Tepedeki küçük yapraklar kurudu,ve gövdedeki dikenler de sanki karardı.Bir kaç sorum olacak.Bitki çürüyor mu.Kurtarmak için Ne yapmalıyım.Çoğaltmak istesem neresinden çelik almalıyım.Gövdeyi bir kaç parçaya ayırsam birden fazla çelik alabilir miyim böyle.Yoksa tepedeki ince yan dallardan mı çelik almalıyım Sulama saksının altından mı daha iyi olur üstten mi.Ölmesini istemiyorum,çünkü arkadaşım da elindeki tek çiçeği verdi.Lütfen yardım edin.Teşekkürler.
Bitkiniz güneş görüyorsa, buna bağlı olarak ışık gören kesimlerin rengi koyulaşabilir, kırmızıya dönebilir. Sayfanın yukarısındaki mesajlarda benzer durumlar mevcut. Yine de fotoğraf eklerseniz daha net bir şey söylenebilir.

Çelik almaya gelince, ben eşe dosta vereceğim zaman yan dallardan 7-8 cm kesiyorum, toprağa hemen dikiyorum. Bu şekilde tutturamadığım olmadı daha. Sulamayı üstten, düzenli olarak haftada bir kez yapıyorum.

gingy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön