View Single Post
Eski 14-05-2015, 07:56   #225
münevver48
Ağaç Dostu
 
münevver48's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2013
Şehir: muğla bodrum
Mesajlar: 2,020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 Mesajı Göster
Sevgili münevver48, balkonunu daha önce gezmiştim ama bugün tekrar baştan sona gezdim. Herşey çok güzel... Atlasın 10-15 cm lik boğumlardan oluşması dikkatimi çekti. İnşallah çiçek açarda nasıl bir tür olduğunu hep beraber görürüz. Mavişlere diyecek bir söz bulamıyorum. Mü-kem-mel... Bu işin sırrı nedir?
Benim mavişlerim bu kadar coşkulu açmıyor. Günde sadece 1-2 saat kadar sabah güneşi alan aydınlık yerde duruyor. Sence daha fazla güneş alan bir yere geçirmeli miyim?



sevgili yağmur143, teşekkür ederim. o atlas beni her sabah çiçek açması için dil döktürüyor. oda bene yaprak çıkartıyor. türünü bende merak ediyorum. ilk kez yetiştiriyorum. mahallede kıbrıslı bir teyze taşınırken atmış da gitmiş.arkadaş almış çok güzel kırmızı çiçekleri açıyor deyince bende bir dal aldım.hala bekliyorum açması için mavişlerim için özel bir bakım yapmıyorum. açık balkonda sabah güneşini üç dört saat alıyor. biraz havalar ısınınca bu süre tam çiçekli iken oluyor. bende balkonun serin ve gölge köşesini arıyorum. galiba açık hava gecenin ayazını da önemsemek gerekiyor.

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön